Gülumse








Göcmen yemegi diye biliriz biz Biryani.Annenem hep yapardi ondan görmüstüm.Biz seviyoruz.etle ve tavuk butlariylada yapilir.
Aslinda kolay ve harika misafiriniz geldiginde cekinmeden sunacaginiz bir yemek.

malzemeler:

800gr.tavuk gögsü
yarim kilo pirinc
150gr.tereyag
1 tatli kasigi toz biber
2 yemek kasigi nane
5 su bardagi su

yapilisi:

Tavuk butunu kusbasi etten biaz daha kücük kesiyoruz.
5 bardak suyla kestigimiz tavuk gögüslerini pisiriyoruz.
pistikden sonra süzgecten suyunu süzüyoruz,
tavukgögüslerini tepsiye diziyoruz,
tavuk suyuyla pirinci ve tuzunu katip 5 dakika kadar pisiriyoruz
ve sonra tepsiye dizdigimiz tavuklarn üzerine döküyoruz.
tereyagini tavada eritip,kizartiyoruz üzerine toz biber vesonra bir bardak sicak su koyuyoruz,
ve tavuklu pilavin üzerine döküyoruz.
son olarakta nane serpistiriyoruz.
180 derecede pisiriyoruz.

Not:Pirinci haslamadan önce Pirinci pilav yapar gibi tereyagdada kavurup öylede yapilir.
Basinda yazdigim gibi etle,tavuk buduylada yapabilirsiniz.Arzunuza göre.
0 Responses

Kommentar veröffentlichen