Gülumse




Bezelye Corbasi

malzemeler:

yarim kilo bezelye (dondurulmus)
1 orta boy sogan
1 kücük sivri biber
2 orta boy domates
1 avuc
1 cay bardagi(1 parmak eksik)pirinc
1 kasik domates salcasi
4-5 dal maydanoz
1 fiske karabiber,tuz
5 bardak sicak su

yapilisi:

-ilk önce pirinci bir tasa koyup sicak su döküp beklettim.
-sonra sogan, biber dogranir yagda kavrulur
-pembelesince 1 kasik salca ve dogranmis domatesler konur
-bir kac dakika kavrulurnca avucu ve bezelyeyi katin
kapagini kapatip 1o dakika pisirin.
-sonra maydanozu,kara biberi,tuzu ve sicak suyu katip
10 dakika daha pisirin.
-pürüzsüz hale gelinceye kadar blenderdan geçirin.
-beklettigimiz pirincide katip 10-15 dakika daha pisirip
servise hazir.
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen