Gülumse

KACAMAK

malzemeler:

1 kilo misir unu ( dari unu )

1,5 kilo kaynar su

250gr tereyag

2 yemek kasigi tuz

1 cay bardagi zeytin yag

yapilisi:

- tencereye birbucuk kilo su konur kaynatilir.

- 2 yemek kasigi tuz kaynar suya dökülür.

- su kaynarken 1 kilo misir ununu tepeleme bosaltilir.

- 5-10 dakika kisik ateste kaynamaya birakilir.

- sonra ortasina oklava konur delik acilir.(oklava yoksa tahta kasik)

- 40 dakika daha kisik ateste kaynamaya birakilir.

- oklavayla delik acilan yere kizdirilmis 1 cay bardagi zeytin yag dökülür.

- ve hemen oklavayla karistirilir.

- soguyunca kücültülür.

sonra üzerine eritilmis tere yag dökülüp karistirilir.

Afiyet Olsun





Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen