Gülumse





Asure

malzemeler:

600gr,bugday
250gr.kuru üzüm
180gr.kuru kayasi
200gr.kuru incir
450gr.haslanmis kuru fasulye (konserve)
450gr.haslanmis nohut (konserve)
420gr.haslanmis bakla (konserve)
3 su bardagi haslanmis misir (konserve)
200gr.badem
150gr.findik
2 tane elma
100gr.kurutulmus portakal yada (taze Portakal)
600gr.seker

üzeri icin:
tarcin,susam,ceviz


yapilisi:

Bugdayi tencereye koyun ve üzerine su ekleyin.Bir gece bekletin.
Ertesi gün bekletilen bugdayi süzgecte süzün yikayin.
Bugdayi tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak asacak sekilde).
5 dakika pisirin,tekrar süzün.
Süzülen bugdayi büyük bir tencereye dökün üzerinede 20 su bardagi sicak su dökün pisirin.
-Konserveleri acip süzgecte tek tek yikayip bir tasa dökün.
-Kuru üzümü kücük bir tencereye koyun, üzerini 2-3 parmak asacak sekilde su koyun
biraz kaynatin süzün icine dökün.
ayni sekilde kayasiyi,inciri bademide yapin.(bademin kabuklarini temizleyin).
Elmanin kabuklarini soyun,cekirdeklerini temizleyin kücük kücük dograyin.
Kesilmis kurutulmus portakallari oldugu gibi koyun.
(taze portakal koyarsaniz kücük kücük kesin).
findigida,oldugu gibi koyun.
bütün bu tasdaki karisimlari,tencerede pismis bugdaylarin üzerine dökün,
ardindanda sekeri dökün.
Yarim saat daha pisirin,Sogumadan kaselere koyun.
Önce üzerine tarcin,sonra susam serpistirin ve ceviz.
Afiyet Olsun
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen