Gülumse





Lavas

malzemeler:

3 su bardagi un
1,5 su bardagi kaynar su
tuz

yapilisi:

- Bir kaba 3 su bardagi unu dökün.
- Unun üzerine 1 tatli kasigi tuzuda dökün.
- Son olarak 1,5 su bardagi kaynar suyuda dökün.
- Yemek kasigi ile karistirin.1-2 dakika.
- Sonra elinizle yogurulacak sicakligina gelecektir.
- Iyice yogurup,16 bezeye ayirin.
- Ilk 4 bezeleri avuç içi kadar açip,actiginiz bezelerin üzerine firça ile siviyag sürün,
  üst üste dizin,4,cü bezenin üzerine yag sürmeyin.
- Oklavayla acin,büyükce bir tavanin genisligi kadar.
- Tavanizi önceden isitin, sonra tavada,her iki tarafını pisirin.
- Pisen tarafina firca ile sivi yagi sürün.öbür tarafida pisince tekrar
  firca ile sivi yagi sürüp tabaga koyun.
- Kalan bezeleri de böylece pisirin.

Afiyet Olsun  


Kaynak:Defne Yapragi
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen