Gülumse



Cevizli Hashasli Kek

malzemeler:

2 su bardagi kiyilmis ceviz   
1,5 su bardagi hashas
1 su bardagi sicak su
150 gr. tereyagi
1 su bardagi toz seker
3 paket vanilya
7 adet yumurta
yarim paket kabartma tozu

glazür icin:

1,5 su bardagi pudra sekeri
3 kahve fincani limon suyu - ( ben 2 fincan Kullandim)
1 su bardagi hindistan cevizi
süslemek icin ceviz


yapilisi:

1 su bardagi sicak suya hashasi ekleyip,
kisik ateste 8-10 dakika pisirin.
Sogumaya birakin.
Tereyagi, tozseker ve vanilyayi, tozseker eriyene dek çirpin.
Yumurtalarin akini ve sarilarini ayirip ayri ayri çirpin.
Yumurta sarilarini tozsekerli karisima ekleyip çirpin.
Ceviz ve kabartma tozunu harmanlayin.
Sonra tozsekerli karisima ilave edin.
Ardindan Hashasi, Kar halindeki yumurta aklarini ilave edip karistirin.
Karisimi yaglanmis 22×22 cm ebadinda bir kek kalibina dökün.
Önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin.
Keki kalipta sogumaya birakin.

Glazür yapilisi:

Pudrasekeri ve limon suyunu iyice karistirin.

Hindistancevizi ekleyip karistirmaya devam edin.

Soguk kekin üzerine gezdirip,yayin.

10 dakika dinlendirin.

Cevizle süsleyip servis edin.


Kaynak: Evdeyiz.net

Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen