Gülumse



Mayali Peynirli, Patatesli Kol Böregi

Harika Bir Börek Tarifi

malzemeler:

2 su bardagi süt
1 su bardagi su
yarim su bardagi yemek yagi
2 yumurta
1 paket yas maya
tuz
un

ici icin:
beyaz peynir
yemek yagi

ici icin:
8 tane haslanmis patates
6 tane sogan
yemek yagi

üzeri icin:
2 yumurta sarisi
2 yemek kasigi süt


 yapilisi:

- Bir kaba 2 yumurtayi kirin biraz telle cirpin.

- 1 kücük kabta 1 su bardagi suyla yas mayayi ezin.

- Sonra mayali suyu da yumurtayi kirdiginiz kaba bosaltin.

- üzerine 2 su bardagi sütü,yarim su bardagi yemek yaginida katin.

- hepsini biraz karistirip sonra ununu ve tuzunu katin.

- yumusak bir hamur yapin.yarim saat bekletin (dinlendirin).

......

---  peynirli harc icin beyaz peyniri ezin

---  patatesli harcin yapimi icin.

- 1 kaba patateslerin kabuklarini soyup rendeleyin.

- 1 tavaya 6 tane sogan dan 4 tanesini  kücük kücük dograyip, yemek yagiyla kizartin.

- kizartilmis soganlari rendelenmis patateslerin üzerine dökün.

- kalan 2 tane soganida patateslerin üzerine kücük kücük dograyin.

- karabiber ve tuzunu katip karistirin.




  - Hamurdan portakal büyüklügünde parca koparip un serperek acabildiginiz kadar incecik yuvarlak açin.

  - Avucunuza biraz yemek yagi alip parmak uclarinizla

    Yuvarlak acilmis hamurun kiyilarindan baslayip her yerine azicik yemek yagi serpistirin.

  - sonrada beyaz peynir serpistirin rulo seklinde sarip istediginiz şekil verin.

    ister rulo seklinde, ister tepsiye uzunlamasina dizin.

    Diger hamurlarida ayni sekilde yapin.

    10-15 dakika 250°derecede sonrada 180° dereceye indirip üzeri kizarana kadar pisirin.

    Afiyet Olsun



Not: ( cökelekli,kiymali,ispanakli her cesit olabilir)

Not: 2 tepsi cikiyor 1 tepsilik isterseniz malzemenin yarisini yapin.




Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen