Gülumse



  Patatesli Çig köfte (Antakya Mutfagi)


    4 su bardagi köftelik bulgur
    2 su bardagi sicak su(200ml.lik klasik bardak)
    3 orta boy patates
    2 orta boy sogan
    7-8 dis sarmisak
    4 tepeli yemek kasigi salça (Biber, domates karisik)
    2 yemek kasigi isot
    1 yemek kasigi k. pul biber
    1 tatli kasigi kimyon
    1 tatli kasigi yeni bahar
    Yarim limon suyu
    1 yemek kasigi sumak veya nar eksisi
    1.5 çay bardagi sizma zeytinyagi
    1 küçük kase ceviz içi
    Bir tutam maydanoz

- Bir büyükce kaba  4 su bardagi köftelik bulguru koyun.
- Üzerine sicak suyu dökün karistirin.
- Haslanmis patatesleri ezip bulgurura ekleyin.
- Soganlari rendeleyin.Sarimsaklari ezin yogurun.
- Icine salcalari ve baharatlari ekleyip güzelce yogurun.
- Yagini ve küçük dogranmis maydanozu, cevizi ekleyip tekrar yogurun.
- Ve köfte seklinde servis edin.

  Afiyet Olsun

Kaynak Cahide Sultan


0 Responses

Kommentar veröffentlichen