Gülumse






Seftali Kompostolu Bisküvi Tatlisi

Malzemeler:

    1 litre süt
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı pirinç unu
    3 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    1 tatlı kaşığı tereyağı

Tabani icin:
kakaolu bisküvi  

Üstü için;

    1 kutu Seftali Kompostosu (820gr.)
    3 yemek kaşığı mısır nişastası
    şeker
    bolca hindistancevizi

Yapilisi:

Tencereye süt,şeker,un,yumurta sarisi,pirinç unu,misir nişaştasini koyup telle karistirin.
Orta ateste sürekli karıştırarak göz göz olana kadar kaynamasını bekleyin,
Kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağını ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın.
cam bir tepsinin tabanina bir sira bisküvileri altli üstlü süte batirip tepsiye dizin.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün, soğumasını bekleyin.
Seftali Kompostosunu tencereye koyun  blenderla pürüzsüz hale getirin.
Sonra nişasta ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
Sogumus olan muhallebinin üstüne dökün.
Üzerine bolca hindistancevizi serpip buzdolabinda 5-6 saat dinlendirip servis edin.

Afiyet Olsun


Kaynak yesil kivi- ben biraz degisik yaptim.
0 Responses

Kommentar veröffentlichen