Gülumse




PORTAKALLI MUHALLEBI

Bu tarifi lezzetler.com,dan görüp yapmistim.

Malzemeler
1 ½ su bardagi süt
½ su bardagi toz seker
1 adet yumurta
1 çorba kasigi pirinç unu
1 çorba kasigi misir nisastasi yada ( Bugday nisastasi )
1 ½ su bardagi portakal suyu
Portakal dilimi

Yapilisi
Sütü, sekerle birlikte bir tencereye alin ve kisik ateste ocagin üzerine koyun. Karistirarak sekerin erimesini
saglayin.

Bir kaba taze sikilmis portakal suyunu,yumurtayi pirinç unu ve misir nisastasini katip cirpin ve
ocaktaki süte katin.Muhallebi kivamina gelene dek karistirmaya devam edin.
Ocaktan alip kaselere aktarin. Portakakal dilimleriyle süsleyin.

-Tarifte mahallebi soguduktan sonra portakal dilimleri konur ben sicakken koyuyorum.
Afiyet Olsun
0 Responses

Kommentar veröffentlichen