Gülumse





Firinda Kabak

malzemeler ;

3 adet kabak - küp kesilmis
4 adet yumurta
1 adet sogan
1 su bardagi süt
150gr kasar peyniri - küp kesilmis
maydanoz
3 dis sarimsak
3 kasik tereyag
3 kasik un
karabiber,tuz

üzeri icin:
1 çay bardagi galeta unu


yapilisi;

Tencereye tereyagini, kücük dogranmis soganlari koyup biraz kavurun
Küp küp kestiginiz kabaklari,ince ince kiydiginiz sarimsaklarida ilave edip karistirip biraz daha kavurun.
Bir kaba sütü ve unu katip karistirin ve kabaklarin üzerine döküp karistirin.
Ardindan maydanozlari,kara biberi,tuzu,Küp küp kestiginiz kasar peynirini ve kirip cirptiginiz yumurtalari
ekleyip karistirin.
Tepsiye yada (borcama)yagli kagidi serip üzerine dökün yada tepsiyi yaglayip dökün.
Üzerini düzeltip galeta ununu serpip 200°derecede 20-25 dakika pisirin.
Afiyet Olsun
0 Responses

Kommentar veröffentlichen