Gülumse








COK KOLAY BIR BÖREK. HEMEN YAPABILIRSINIZ. SABAH KAHVALTIDADA YAPABILIRSINIZ.
YAPAMAM DIYE DÜSÜNMEYIN. YAPIN DENEYIN BENCE.

PARENA MAZNISA

malzemeler:

-8 su bardagi un un
-4 su bardagikaynar su 
tuz

- bezeleri yaglamak icin sivi yagi

-tereyag

yapilisi:

Bir kaba un dökülür,tuzuda eklenir,üzerine kaynar su dökülüp,karistirilir,
1-2 dakika  bekletin elinizi yakmayacak kadar,.sonra elinizle yogurun.
Hamuru 30-35 parca bezelere ayirin
Her bezeyi biraz acip uzerini yaglayin,üst üste siralayin.
En üsteki bezeye yag sürmeyin,un dökün.
Sonra elinizle basa basa biraz büyütün,daha sonrada oklavayla genisletin (acin).
Elinizle basmadan sadece oklavaylada genisletebilirsiniz (acabilirsiniz).
Tepsinin büyüklügüne göre,sonrada pisirin.
Pisince firindan cikarip biraz kenarlarindan acin.Kolay sogumasi icin.
Ilik olunca bezeleri tek tek cikarin sonrada parcalayin.
Tavada tereyagini isitin pembelesene dek sonrada üzerine döküp karistirin.
Afiyet Olsun
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen