Gülumse



Kapali Lahmacun

malzemeler
1 kg. un
2,5 su bardagi ilik su
1 cay bardagi süt
yarim cay bardagi yag
42 gr.maya (hefe)
tuz

ici icin:
400 gr. kiyma
5 adet sogan
3 adet sivri biber
yarim kirmizi dolma biber
2 adet domates
maydanoz,tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi pul biber
yarim cay bardagi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi

üzeri icin:
yumurta sarisi


yapilisi:


Tüm malzemeleri karistirip yumusak bir hamur yapin.
bir kac saat mayalanmaya birakin.
Diger yanda kücük bir tencereye,
Soganlarla biberleri kücük kücük kesin yagda kavrun.
Salcalari katin ardindan kiymayi katip kavurun
sonrada kücük kücük dogradiginiz domatesler katip bir kac dakika daha kavurun.
sonrada kara biber,toz kirmizi biber,pul biber,tuz katilip karistirin sogumaya birakin.
soguyunca ince ince dogradiginiz maydanozlar katin.

Hamurdan elma büyüklügünde bezeler koparip
oklava ile oval seklinde acin,icine kiymali ic koyup,her yerine yayin,
hamuru yarisina kadar kapatin diger yarisini üzerine kapatin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp firina verin 200 derecede pisirin.

Not:Bazende mayalanmaya birakip kabarincada pisiriyorum.

Afiyet Olsun
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen