Gülumse


Malzemeler:

1 tane büyükce Lahana

700 gr. Pirinc

8 tane Sogan

2 cay bardagi Yemekyagi

2 yemek kasigi biber salcasi

3 yemek kasigi domates salcasi

250 gr. Kiyma

1 tane kaynatilmis Patates

Maydanoz,Tuz,Karabiber

Yapilisi:

Pirinc önce yikanir.derin kaseye konur.

4 tane sogani tavada birkac dakika kavurun.

Kaseye pirincin üzerine dökün.

4 tane soganida kücük kücük dograyin.

Maydanozlarida kücük kücük dorayin.

salcalari,tuzu,karabiberi,yemekyagini,kiymayi katin.

Haslanmis patateside icine rendeleyin.

Hepsini karistirip ici hazirlayin.

-Lahananin tepe kismi kesilir.

Yapraklarida bicak yardiyla koparilir.

Lahananin sert damarlarini bicakla kesin.

Yapraklarin büyüklügüne göre üce, bese bölün.

Derin bir tencereye su koyup kaynatin,

kaynayan suda lahanalari 1-2 dakika bekleterek kaynatin.

Süzgecle alip cikarin,bol suyla tek tek yikayin.

Yapraklari teker teker elinize alin yada düz tabak icine alin.

Yapraklarin bir ucuna dolmalik icten koyun,kenarlarini bükün,

rulo seklinde sarin.

Tencerenin dibine sert yapraklari dizin.

Sonra sardiginiz sarmalari dizin.

Üzerine yarim cay bardagi yemek yagi gezdirin.

Yarim yemek kasigi domates salcasini bir kase suda ezerek dökün.

sarmalarin üzerine gelecek sekilde kaynamis su dökün.

Üzerine bir tabak yerlestirin.

Tencerenin Kapagini kapatip 30-40 dakika agir ateste pisirin.

Afiyet Olsun
0 Responses

Kommentar veröffentlichen