Gülumse



Dogranmis Bayat Ekmekler

Sütü katilmis hali
Hamurun bitmis hali



Ekmeklerin icini anneme verdigim icin kiyilarini ben yerdim ama buna ragmen yine biraz birikti.

Nasil degerlendiririm derken kendimce böyle bir sey yaptim.güzelde oldu.Sizinde bayat

ekmekleriniz kalirsa yapabilirsiniz tavsiye ederim.Mutlaka deneyin.


Bayat Ekmek Köftesi

Malzemeler:

300gr. bayat ekmek

1 cay bardagi yemek yagi

100gr.beyaz peynir

1 sogan

1 su bardagi kaynar süt

1 su bardagi un

maydanoz

tuz


Yapilisi:

-Bayat ekmekleri kücük kücük kesin.

-Ekmeklerin üzerine kaynar sütü dökün.elinizle karistirin.

-Bir kaseye 3 yumurta kirin telle biraz cirpin üzerine 1 cay bardagi yagi ilave edin

tekrar biraz cirpin.

-Sonra kiyilmis maydanozu, ezdiginiz beyaz peyniri, kücük kücük dogradiginiz soganlari,

unu, kabartma tozunu ve birazda tuz ilave ederek hamur yapin.

-Köfte sekli verip yagda kizartin.

Afiyet Olsun
0 Responses

Kommentar veröffentlichen