Gülumse



Alman Ekmegi  ( Kücük Ekmek . Brötchen )


Malzemeler:

4 su bardagi un
1,5 su bardagi  ilik su
1 paket kuru maya
1 adet kesme seker
1 yumurta
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tatli kasigi tuz

Üzeri Icin:
Cörek Otu

Hazirlanisi:

- Mayayi ve kesme sekeri ilik suda eritin.
- Unu genis bir kaba alin, ortasini havuz gibi acin, kenarlarina tuzu serpin,
  icine ilik su karisimini dökün.
- Bir taraftan Yogururken bir taraftan zeytin yagini ve yumurtayi ekleyin.
  Hamuru iyice yogurun.Üstünü nemli bezle örtüp, mayalanmaya birakin.( en az 1 saat)
- Hamur mayalaninca 2 sefer daha yogurun 30 dakika araralarla.
  En son yogurmadan sonra bezle örterek 30 dakika dinlenmeye birakin.
- Hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar koparip oval sekli yapip, ortasini bicakla   kesip sekil              verin.Üstlerini fircayla su sürün, sonra çörek otu serpistirin.
- Firininizi 180 dereceye ayarlayip  isitin, dayanikli bir kaba sicak su koyup firinin en   altina yerlestirin.5    dakika firinda kalsin.Sonra tepsiyi firina koyup pisirin.
( kaynar su firinin isisiyla buhar olusturup ekmeklerinizin icinin yumusak olmasini   sagliyor.)
- Üstleri kizarana kadar pisirin.Firindan ciktiktan sonra tepsinin üstüne nemli bi bezle   örtüp 1-2 dakika      dinlendirin.
  Servise hazirdir Afiyet Olsun



  Kaynak: misssgibi.com
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen