Gülumse




Yogurtlu Karnabahar Kizartmasi

malzemeler:

1 adet karnabahar
yarim limon suyu
3 yumurta sarisi
yogurt
sarimsak (arzuya göre)
un
yag
Pul biber
dere otu
tuz


Yapilisi:
Karnabaharı parçalara ayırip yikayin.Bir tencerede su,yarim limon suyu koyup kaynatin.İçine karnabaharları
ilave edip,haşlayin,ve süzün.

Ayri bir kabta yumurtalari kırın, tuzunu ekleyip biraz telle cirpin .Haşlanan karnabaharları içine batırıp sonra
una bulayip kizgin yagda kizartin.

karnabaharları servis tabağına alin.Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp,karnabaharların üzerine dökün,biraz karistirin.
Pul biber,dere otu serpiştirip servis edin.
0 Responses

Kommentar veröffentlichen