Gülumse




BU tarfi - yemekbiz.blogspot.com,da görüp yaptim,ben biraz degistirdim güzelde oldu.

Kiymali Pide

malzemeler:
2 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 adet kuru maya
1 cay kasik toz seker
un aldigi kadar
tuz

acarken kullanmak icin: un

Iç malzemeler;
1 kg kiyma
3 tane kuru sogan ( ince dogranmis)
3 tane yesil biber ( ince dogranmis)
7 adet domates ( ince dogranmis)
1/2 demet maydanoz ( dogranmis)
tuz, karabiber, kimyon, kirmizi biber, aci pul biber
( baharatlar tercihinize kalmis)
2 yemek kasigi biber salcasi
yarim cay bardagi su

5 yumurta ( uzeri icin)

yapilisi:

Tüm malzemeleri karistirip yumusak bir hamur yapin.
mayalanmaya birakin 30 dakika.
Bu sirada ici hazirlayin.
Hamur kabardiktan sonra kücük parca alip merdaneyle oval sekilde açin.Icine kiymali harcdan koyup
kenarlarindan hamuru ice dogru kivirin.
Tepsiye yagli kagidi serip üzerini unlayin.Sonra pideleri yerlestirin.
Yumurtalari biraz cirpin.Cirpilmis yumurtadan fircayla hamurun ice kivrilmis kenarlarina sürün.
200 ° derecede pisirin. Cikarin uzerine yumurtasini
koyup tekrar firina sürün.
Afiyet Olsun
Labels: edit post
0 Responses

Kommentar veröffentlichen