Seftali Kompostolu Bisküvi Tatlisi
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tabani icin:
kakaolu bisküvi
Üstü için;
1 kutu Seftali Kompostosu (820gr.)
3 yemek kaşığı mısır nişastası
şeker
bolca hindistancevizi
Yapilisi:
Tencereye süt,şeker,un,yumurta sarisi,pirinç unu,misir nişaştasini koyup telle karistirin.
Orta ateste sürekli karıştırarak göz göz olana kadar kaynamasını bekleyin,
Kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağını ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın.
cam bir tepsinin tabanina bir sira bisküvileri altli üstlü süte batirip tepsiye dizin.
Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün, soğumasını bekleyin.
Seftali Kompostosunu tencereye koyun blenderla pürüzsüz hale getirin.
Sonra nişasta ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
Sogumus olan muhallebinin üstüne dökün.
Üzerine bolca hindistancevizi serpip buzdolabinda 5-6 saat dinlendirip servis edin.
Afiyet Olsun
Kaynak yesil kivi- ben biraz degisik yaptim.
Kommentar veröffentlichen