Patatesli Çig köfte (Antakya Mutfagi)
4 su bardagi köftelik bulgur
2 su bardagi sicak su(200ml.lik klasik bardak)
3 orta boy patates
2 orta boy sogan
7-8 dis sarmisak
4 tepeli yemek kasigi salça (Biber, domates karisik)
2 yemek kasigi isot
1 yemek kasigi k. pul biber
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi yeni bahar
Yarim limon suyu
1 yemek kasigi sumak veya nar eksisi
1.5 çay bardagi sizma zeytinyagi
1 küçük kase ceviz içi
Bir tutam maydanoz
- Bir büyükce kaba 4 su bardagi köftelik bulguru koyun.
- Üzerine sicak suyu dökün karistirin.
- Haslanmis patatesleri ezip bulgurura ekleyin.
- Soganlari rendeleyin.Sarimsaklari ezin yogurun.
- Icine salcalari ve baharatlari ekleyip güzelce yogurun.
- Yagini ve küçük dogranmis maydanozu, cevizi ekleyip tekrar yogurun.
- Ve köfte seklinde servis edin.
Afiyet Olsun
Kaynak Cahide Sultan
Kommentar veröffentlichen