Pancar Mezesi
Malzemeler:
4 tane pancar
biraz yag - ( Pancari kavurmak icin)
200gr. yogurt
200gr. schmand
3 dis sarimsak
1 kasik sivi yag
tuz
dere otu
Yapilisi:
- Pancarlari yikayip kabuklarini soyun bir kabin icine rendeleyin.
- Rendelenmis pancarlari tavaya döküp biraz siviyag katip kavurun.
- kavrulduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.
- sarimsaklari biraz tuz katip ezin.
- Bir kaba yogurt,schmand,ezilmis sarimsaklari,tuz ve 1 kasik sivi yag katip karistirin.
- Kavrulup sogutulmus pancarlarida ilave edip karistirin.
- Servis tabagina alip üzerine dere otu serpip servis edin.
Afiyet Olsun
Not:Schmand yerine sade yogurt,yada süzme yogurt kullanabilirsiniz.
Kommentar veröffentlichen