Firinda Tavuklu Patates
Malzemeler:
1300gr. Patates
4 tavuk butu
2 kasik tavuk baharati
2 kasik pommes baharati
1 kasik kimyon
sosu
Yarim cay bardagi yag
1 kasik salca
1 kasik yogurt
Yapilisi:
Patateslerin kabuklarini soyup dörde bölün.
Büyükce bir tasa koyun.
Tavuk butlari temizleyip yikayin.Patateslerin icine katin.
Tavuk bagaratini,pommes baharatini,kimyonu üzerlerine serpistirip sonra karistirin.
Kücük bir tasa bir kasik yogurdu,1 kasik salcayi,yarim cay bardagi yagi katip karistirin.
Tastaki tavuk butlu patateslerin üzerine dökün,güzelce karistirip
tepsiye dökün.180 derecede pisirin.
Nohutlu Bulgur Pilavi
Malzemeler:
3 bardak bulgur
2 bardak haslanmis nohut
3 bardak sicak su
2 adet sogan
4 yemek kasigi yag
2 yemek kasigi tereyag
2 kasik salca
Kara biber,tuz
Yapilisi:
Bulguru yikayip süzun.
Tencereye yaglari kücük dogranmis soganlari koyup biraz kavurun,
pembelesmeden salcayi katip karistirin.
Sonra bulguru,haslanmis nohutu,katin bir kac dakika karistirarak kavurun.
Suyunu tuzunu kara biberini koyup kisik ateste pisirin.
Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen