Malzemeler:
1kg. Un
3 su bardagi ilik Su
Maya , Tuz
Ic harci icin:
250 gr. Kiyma
3 Sogan
Maydanoz
Karabiber,Tuz
Yapilisi:
Bütün malzemeleri yogurma kabina alin kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin.
Yarim saat dinlendirin.
Soganlari kücük kücük dograyin ve az yagla pembelesinceye kadar kavurun, sonra kiymayida
katip kavurun. Ince kiyilmis maydanozlari, karabiberi, tuzu ilave edin sogumaya birakin.
Hamurdan cevizden büyük parcalar koparip elinizle yuvarlayin.Bir miktar acip icine kiymali
icten koyup katlayin ( Pogaca gibi ).
Sonrada bol yagda kizartin.
( Peynirli yada sadede yapabilirsiniz )
Afiyet Olsun
annecigim yemeklerin bir harika, yeni tariflerini bekliyorum