Dogranmis Bayat Ekmekler
Sütü katilmis hali
Hamurun bitmis hali
Ekmeklerin icini anneme verdigim icin kiyilarini ben yerdim ama buna ragmen yine biraz birikti.
Nasil degerlendiririm derken kendimce böyle bir sey yaptim.güzelde oldu.Sizinde bayat
ekmekleriniz kalirsa yapabilirsiniz tavsiye ederim.Mutlaka deneyin.
Bayat Ekmek Köftesi
Malzemeler:
300gr. bayat ekmek
1 cay bardagi yemek yagi
100gr.beyaz peynir
1 sogan
1 su bardagi kaynar süt
1 su bardagi un
maydanoz
tuz
Yapilisi:
-Bayat ekmekleri kücük kücük kesin.
-Ekmeklerin üzerine kaynar sütü dökün.elinizle karistirin.
-Bir kaseye 3 yumurta kirin telle biraz cirpin üzerine 1 cay bardagi yagi ilave edin
tekrar biraz cirpin.
-Sonra kiyilmis maydanozu, ezdiginiz beyaz peyniri, kücük kücük dogradiginiz soganlari,
unu, kabartma tozunu ve birazda tuz ilave ederek hamur yapin.
-Köfte sekli verip yagda kizartin.
Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen