Alman Ekmegi ( Kücük Ekmek . Brötchen )
Malzemeler:
4 su bardagi un
1,5 su bardagi ilik su
1 paket kuru maya
1 adet kesme seker
1 yumurta
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 tatli kasigi tuz
Üzeri Icin:
Cörek Otu
Hazirlanisi:
- Mayayi ve kesme sekeri ilik suda eritin.
- Unu genis bir kaba alin, ortasini havuz gibi acin, kenarlarina tuzu serpin,
icine ilik su karisimini dökün.
- Bir taraftan Yogururken bir taraftan zeytin yagini ve yumurtayi ekleyin.
Hamuru iyice yogurun.Üstünü nemli bezle örtüp, mayalanmaya birakin.( en az 1 saat)
- Hamur mayalaninca 2 sefer daha yogurun 30 dakika araralarla.
En son yogurmadan sonra bezle örterek 30 dakika dinlenmeye birakin.
- Hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar koparip oval sekli yapip, ortasini bicakla kesip sekil verin.Üstlerini fircayla su sürün, sonra çörek otu serpistirin.
- Firininizi 180 dereceye ayarlayip isitin, dayanikli bir kaba sicak su koyup firinin en altina yerlestirin.5 dakika firinda kalsin.Sonra tepsiyi firina koyup pisirin.
( kaynar su firinin isisiyla buhar olusturup ekmeklerinizin icinin yumusak olmasini sagliyor.)
- Üstleri kizarana kadar pisirin.Firindan ciktiktan sonra tepsinin üstüne nemli bi bezle örtüp 1-2 dakika dinlendirin.
Servise hazirdir Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen