malzemeler:
1 kilo hafif yagli et yada bonfile
250gr. kiyma
1 adet sogan
kimyon
karabiber
tuz
Terbiyesi:
1 adet sogan
kimyon
kekik
karabiber
kirmizi biber
2 kasik yag
2 kasik süt
tereyag
yapilisi:
- Eti yaprak yaprak kesip bir kaba alin.
Terbiyesi icin 1 adet sogani rendeleyin ve suyunu alin 2 kasik yag, 2 kasik süt, karabiber, kirmizi biber, kekik koyup karistirip
terbiyeyi hazirlayin.
Hazirladiginiz terbiyeyi kestiginiz etlerin üzerine döküp karistirip 1-2 saat bekletin.(dinlendirin)
- Kiymanin icine sogani rendeleyin baharatlari tuzu katip yogurun.
- Bir dilim bonfilenin uzerine bir miktar kiyma yayin ve uzerini tekrar bonfile ile kapatin.
Bu islemi etler bitene kadar devam ettirin.
Yagli veya aliminyum kagida sarip buzdolabinda dondurun.
-Dondurucudan çikardiginiz bifteklerin çözülmesini beklemeden, buzlu iken yaprak yaprak kesip.Tavada tereyagda pisirip servis edin.
-Yada döneri Dondurucudan çikarip döner makinasina koyup pisirin.
Not: Döner Makinasinda pisirirseniz malzemeleri artirin.
Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen