HARIKA KOLAY BIR BÖREK.
Pirasali Tek Kora ( Göcmen Böregi )
malzemeler:
1 bardak yogurt
1 tane yumurta
yarim cay bardagi yag
yarim cay bardagi süt
yarim kilo un
yarim paket kabartma tozu
tuz
ici icin:
1kg pirasa
yarim cay bardagi yag
tuz
1-1,5 kasik un
üzeri icin:
1 kasik tere yag
yarim cay bardagi su
yapilisi:
-Tüm malzemeleri karistirip bir hamur yapin.
-Biraz dinlenmeye birakin,icini hazirlayana kadar.
-Pirasalari ince ince dograyip yikayin.
-Büyükce bir tavada yarim cay bardagi yagla biraz kavurun,tuzunu atin,sogutun.
1 kasik un katip karistirin.
-Hamurdan ücde biri kadar ayirin,kenara koyun.
-Ücte ikisini oklavayla tepsinin büyüklügünde acin,
tepsiye yerlestirin, pirasa harcini hamurun üzerine yayin.
-Ayirdiginiz ücde biri olan hamuru (bezeyi) oklavayla ince acin,
tepsideki pirasali hamurun üzerine yayin,
avucunuza biraz yag alip serpistirin.
-Önceden isitilmis firinda pisirin.
-Diger yanda kücük bir tavaya 1 kasik tere yag koyup kizartin,
kizarinca icine yarim cay bardagi su dökün ve pismis böregin üzerine gezdirin.
-Kapatilmis,hala sicak olan firina tekrar koyup,tere yagli suyu cekmesini bekleyin,
sonra servis edin.
Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen