KACAMAK
malzemeler:
1 kilo misir unu ( dari unu )
1,5 kilo kaynar su
250gr tereyag
2 yemek kasigi tuz
1 cay bardagi zeytin yag
yapilisi:
- tencereye birbucuk kilo su konur kaynatilir.
- 2 yemek kasigi tuz kaynar suya dökülür.
- su kaynarken 1 kilo misir ununu tepeleme bosaltilir.
- 5-10 dakika kisik ateste kaynamaya birakilir.
- sonra ortasina oklava konur delik acilir.(oklava yoksa tahta kasik)
- 40 dakika daha kisik ateste kaynamaya birakilir.
- oklavayla delik acilan yere kizdirilmis 1 cay bardagi zeytin yag dökülür.
- ve hemen oklavayla karistirilir.
- soguyunca kücültülür.
sonra üzerine eritilmis tere yag dökülüp karistirilir.
Afiyet Olsun
Kommentar veröffentlichen