Gülumse



Köpoglu Mezesi

Malzemeler:

4 adet patlican
2 adet kirmizi biber
2 adet yesil biber
4 adet domates
3 dis sarimsak
yemek yagi
karabiber
tuz

ÜZERI Icin:

2 su bardagi süzme yogurt
2 dis sarimsak

Üzeri Icin:

2 kasik tereyag


Yapilisi :

Patlican ve biberleri közleyin.
Kabuklarini siyirip bir kaba dograyin.
Domateslerin kabuklarini soyup kücücük dograyin.
sarimsaklarida dövün.
Büyük bir tavaya domatesleri dökün.
Dövülmüs sarimsaklari,biraz yemek yagi,karabiber ve tuz katin.
Biraz kavurun, ardindan patlican ve biberleri katip biraz daha kavurun.
Sonra servis tabagina döküp sogumaya birakin.
Bir kaba süzme yogurdu ve dövülmüs sarimsagi katip karistirin.
Sogumus mezenin üzerine döküp karistirin.
Tereyaginida kücük bir tavada kizartip yogurdun üzerinde gezdirin.

Afiyet Olsun
Gülumse



Cilekli Parfe

Malzemeler:

500gr.cilek
500gr. krem santi
2 su bardagi seker
5 yumurta sarisi

Yapilisi:

Cilekleri ayiklayip yikayin.
Toz sekerle birlikte robottan ezin.
Ezdiginiz cilekli sosdan 1 bardak ayirin.
Yumurta sarilarini köpük oluncaya kadar cirpin.
Sonra krem santiyi ilave edip karistirin (cirpin).
Cilekli sosuda ilave edip karistirin.
Derin bir kalibi strec folya ile kaplayin.
Hazirladiginiz cilekli parfeyi icine döküp derin dondurucuya koyun.
Iyice katilasincaya kadar bekletin.
Servis yapacaginiz zaman bir tababaga kalibi ters cevirin.
Strec folyayi cikarip,dilimleyin.
Bir bardaga ayirdiginiz cilekli sosdan dilimlerin üzerine döküp servis edin.

Afiyet Olsun

Kaynak: Ziyafet -hürriyet Gazetesinin yemek dergisi