Gülumse




Bostan Kebabı

Banu Atabay'ın Mütevazı Lezzetler,de görüp denedim gercekten harika tesekkürler
ve ellerine saglik
begenerek takip ediyorum


malzemeler:
6 adet bostan patlicani
600 gr.dana kus basi
2 adet orta boy kuru sogan
2 adet domates
bir kac adet biber
1 corba kasigi domates salcasi
1 su bardagi konserve bezelye
6 corba kasigi aycicek yagi
1 tatli kasigi tuz

üzeri icin:
1 corba kasigi domates salcasi
1 su bardagi su
1 corba kasigi sivi yag
az tuz


süslemek icin:
domates
1 su bardagi rende kasar


yapilisi:

Bostan patlicanlarini alaca soyun soplarini kesmeden.patlicanlari yarim saat tuzlu suda birakin sonra cikarip kurulayin.

Patlicanlarin üzerlerine cok az tuz dökün coz azda yag gezdirin.Pisirme posetine patlicanlari yerlestirin.
200°derecede önceden isittiginiz firinda yarim saat pisirin.Agzinida telle kapatin,torbaya bir kac delik delin.


Patlicanlar piserken ic harcini hazirlayin.

soganlari dograyin,biberleri ve domatesleride ince kiyin hepsi ayri ayri.

Tecreye 6 corba kasigi sivi yagi aktarin.soganlari ilave edin cobuk solmasi icin üzerinede az tuz koyup kavurun

Ardindan eti koyup kavurun.Et suyunu biraz cekince
1 kasik domates salcasini,biberleri koyup 5 dakika kavurun.
Sonra domatesleri,bezelyeleri ve tuzu ilave edin ardindan kapagini kapatip 10 dakika pisirin.

Üst sosu icin 1 corba kasigi domates salcasi 1 su bardagi su (arzuya göre tuz,kara biber)
ve bir corba kasigi aycicek yagi katin pürüzsüz olana dek karistirip ateste bir tasim kaynatin.

patlicanlari ortadan bicakla kesin parmaklarinizla yana dogru itin oluk olusturun.
patlicanlarin icine etli icle doldurun sonra üzerlerine sos gezdirin ardindan domates dilimleri ve son olarak
rendelenmis kasar peyniri yerlestirin.

Önceden isittiginiz 200° derecede yarim saat pisirin.

Afiyet Olsun

Not: ben daha iri patlican kullandim 4 kisi oldugumuz icin 4 adet yaptim.ve iyide oldu.


Gülumse




Kuru Yufka


malzemeler:
un
tuz
su


yapilisi:

bir kaseye un,su,tuz koyup kulak yumusakliginda hamur yapin.

kücük bezeler yapip incecik acin sac üzerinde altli üstlü kizartilir.

Gercekten bu kadar basit ama yapilisi zahmetli kolay gelsin

Afiyet Olsun


Not:Ben ceyranli sac üzerinde pisirdim