Gülumse







Tuzlu Mafis

malzemeler:
2 su bardagi yogurt
2 yumurta sarisi
yarim cay bardagi sivi yag
kabartma tozu,tuz
aldigi kadar un

yapilisi:
Bir kaba yogurdu,yumurta sarilarini,sivi yagi,unu,kabartma tozunu,tuzu
katip yumusak bir hamur yapin,10-15 dakika kadar dinlendirin.
Hamuru acin, hamurun üzerine cay bardagini batirip yuvarlak sekillerde kesin.
yada (kare, dikdörtgen) sekilleride yapabilirsiniz.
Sonra kizgin yagda kizartin.
Sicakken servis yapin.
Afiyet Olsun
Gülumse




Sultan Tatlisi

Malzemeler:

6 tane yumurta
1 Su bardagindan 1 parmak eksik $eker
1,5 su bardagi un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya

Arasi icin Krema:

2 tane krema (Schlagsahne)
2 paket krema sertlestirici (Sahnesteif)
2 kutu ek$i krema (Schmand)

$erbeti icin:

2 su bardagi $eker
2 su bardagi su
Bir kac damla limon suyu

Yapili$i:

1. Yumurta, $eker ve vanilyayi köpürene kadar iyice cirpin
2. Unu ve kabartma tozunuda ilave edip
tahta ka$ikla karistiralim
3. Diktörtgen borcama yagli kagit serin kari$imi dökün
4. Önceden isittiginiz 180 derecelik firinda pi$irin
5. Bu arada $erbetini hazirlayin $eker ve suyu yakla$ik
5 dakika kaynatmaniz yeterli olacak
6. Pi$en ve soguyan keki ortadan ikiye kesin
7. Krema ,eksi krema sertlestirici tozu iyice cirpin
8. Ayirdiginiz keki tekrar tepsiye koyun kremayi sürün
9. Diger kekide üzerine güzelce yayin.
10.Üzerine hazirladiginiz serbeti dökün,
cok ilik olmasina dikkat edin
11. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi döküp servis edin.

AFIYET OLSUN
Gülumse



Yalanci Iskembe Corbasi

Bu tarifi lezzetler.com,da görüp yaptim.Banu Atabayìn tarifi.
Tek Kelimeyle Harika! Mutlaka Deneyin


malzemeler:
yarim kilo tavuk gögsü
2,5 su bardagi yogurt
7 dis sarimsak
1,5 cay bardagi un
yarim su bardagi yag
8 su bardagi su
1 adet yumurta
tuz

üzeri icin:
sirke,kirmizi pul biber

yapilisi:

Bir tencerede 8 bardak suyla tavuk gögsünü haslayin,kücük kücük parcalara ayirin,
suyunu süzün,sogutun.
Bir kaba 2,5 su bardagi yogurdu,1,5 cay bardagi unu,1 adet yumurtayi,havanda
biraz tuzla dövülmüs sarimsaklari katip hic pürüz kalmicak sekilde telle cirpin.
sonra yarim su bardagi yagida ilave edin tekrar biraz karistirin.
Tencereye sogumus tavuk suyunu dökün,
ardindan hazirladiginiz terbiyeyi döküp telle pisene kadar karistirin.
Kaynadikdan sonra tuzunu, tavugu ilave edin.
5 dakika kadar daha kaynatin.servis yapin.

Afiyet Olsun