Gülumse



HASTAYKEN BÖYLE BIR CORBA YAPIYORUM.
GERCEKTEN FAYDASINI GÖRÜYORUZ.
HASTA OLUN OLMAYIN, MUTLAKA FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ:

Hasta Corbasi

Malzemeler:

Yarim cay bardagi pirinc
100gr.maydanoz
2 adet Limonun Suyu
tuz

Yapilisi:

Pirinci yikayin,süzün tencereye koyun,sula pisirin.
Pisince icine tuzunu,yikayip dogradiginiz maydanozlari
Ve limon sularini ilave edin.
Bir kac dakika daha pisirin sicakken icin.
Afiyet Olsun
Gülumse



HARIKA KOLAY BIR BÖREK.

Pirasali Tek Kora ( Göcmen Böregi )

malzemeler:

1 bardak yogurt
1 tane yumurta
yarim cay bardagi yag
yarim cay bardagi süt
yarim kilo un
yarim paket kabartma tozu
tuz

ici icin:

1kg pirasa
yarim cay bardagi yag
tuz
1-1,5 kasik un

üzeri icin:
1 kasik tere yag
yarim cay bardagi su

yapilisi:

-Tüm malzemeleri karistirip bir hamur yapin.
-Biraz dinlenmeye birakin,icini hazirlayana kadar.
-Pirasalari ince ince dograyip yikayin.
-Büyükce bir tavada yarim cay bardagi yagla biraz kavurun,tuzunu atin,sogutun.
1 kasik un katip karistirin.
-Hamurdan ücde biri kadar ayirin,kenara koyun.
-Ücte ikisini oklavayla tepsinin büyüklügünde acin,
tepsiye yerlestirin, pirasa harcini hamurun üzerine yayin.
-Ayirdiginiz ücde biri olan hamuru (bezeyi) oklavayla ince acin,
tepsideki pirasali hamurun üzerine yayin,
avucunuza biraz yag alip serpistirin.
-Önceden isitilmis firinda pisirin.
-Diger yanda kücük bir tavaya 1 kasik tere yag koyup kizartin,
kizarinca icine yarim cay bardagi su dökün ve pismis böregin üzerine gezdirin.
-Kapatilmis,hala sicak olan firina tekrar koyup,tere yagli suyu cekmesini bekleyin,
sonra servis edin.
Afiyet Olsun
Gülumse


Paspasi satin aldim,kiyilarina dantel yaptim.
Gülumse



Kapali Lahmacun

malzemeler
1 kg. un
2,5 su bardagi ilik su
1 cay bardagi süt
yarim cay bardagi yag
42 gr.maya (hefe)
tuz

ici icin:
400 gr. kiyma
5 adet sogan
3 adet sivri biber
yarim kirmizi dolma biber
2 adet domates
maydanoz,tuz
1 cay kasigi kara biber
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi pul biber
yarim cay bardagi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi

üzeri icin:
yumurta sarisi


yapilisi:


Tüm malzemeleri karistirip yumusak bir hamur yapin.
bir kac saat mayalanmaya birakin.
Diger yanda kücük bir tencereye,
Soganlarla biberleri kücük kücük kesin yagda kavrun.
Salcalari katin ardindan kiymayi katip kavurun
sonrada kücük kücük dogradiginiz domatesler katip bir kac dakika daha kavurun.
sonrada kara biber,toz kirmizi biber,pul biber,tuz katilip karistirin sogumaya birakin.
soguyunca ince ince dogradiginiz maydanozlar katin.

Hamurdan elma büyüklügünde bezeler koparip
oklava ile oval seklinde acin,icine kiymali ic koyup,her yerine yayin,
hamuru yarisina kadar kapatin diger yarisini üzerine kapatin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp firina verin 200 derecede pisirin.

Not:Bazende mayalanmaya birakip kabarincada pisiriyorum.

Afiyet Olsun
Gülumse








COK KOLAY BIR BÖREK. HEMEN YAPABILIRSINIZ. SABAH KAHVALTIDADA YAPABILIRSINIZ.
YAPAMAM DIYE DÜSÜNMEYIN. YAPIN DENEYIN BENCE.

PARENA MAZNISA

malzemeler:

-8 su bardagi un un
-4 su bardagikaynar su 
tuz

- bezeleri yaglamak icin sivi yagi

-tereyag

yapilisi:

Bir kaba un dökülür,tuzuda eklenir,üzerine kaynar su dökülüp,karistirilir,
1-2 dakika  bekletin elinizi yakmayacak kadar,.sonra elinizle yogurun.
Hamuru 30-35 parca bezelere ayirin
Her bezeyi biraz acip uzerini yaglayin,üst üste siralayin.
En üsteki bezeye yag sürmeyin,un dökün.
Sonra elinizle basa basa biraz büyütün,daha sonrada oklavayla genisletin (acin).
Elinizle basmadan sadece oklavaylada genisletebilirsiniz (acabilirsiniz).
Tepsinin büyüklügüne göre,sonrada pisirin.
Pisince firindan cikarip biraz kenarlarindan acin.Kolay sogumasi icin.
Ilik olunca bezeleri tek tek cikarin sonrada parcalayin.
Tavada tereyagini isitin pembelesene dek sonrada üzerine döküp karistirin.
Afiyet Olsun
Gülumse





CEket icin: 320gr.yün.
Pantalon icin: 215gr. yün.
Gülumse




Kulakli Makarna

Kulakli makarna Kastamonunun ( Kara Denizin) yöresel yemek cesididir.
Kulakli makarna mantiya benzer ama daha büyüktür.
Büyük oldugu icin manti kadar çok ugrastirmaz.
Bende bu makarnayi sevgili kaynanamdan ögrendim.
Türkiyeye her izine gidisimizde büyük görümcem bize hep yapar.
Kaynanama ve Görümceme Sevgi ve Saygilarimi Sunarim.


malzemeler:
3,5 su bardagi un
1 su bardagi su
2 adet yumurta
tuz

ici icin:
250gr.kiyma
1 adet sogan
kara biber
tuz

üzeri icin:
tere yag
yarim cay bardagi haslanmis mantinin suyu
bir fiske kirmizi toz biber (arzunuza göre)

yapilisi:

Bir kaba unu,suyu,yumurtayi,tuzu koyup sert bir hamur elde edin.
Biraz dinlendirin.
Ayri bir kaba kiymayi, kücük kücük dogradiginiz soganlari,tuzu,biraz karabiberi
koyup elinizle karistirin,yedirin.
hamuru acin 5cm.lik karelere seklinde kestikten sonra
icine findik büyüklügünde hazirladiginiz kiymali icten koyun ve ücgen biciminde kapatin.
Kapattiginiz hamurlari üst üste gelmeyecek,yapismayacak sekilde
temiz bir sofra bezinin veya hafif unladiginiz tepsinin üzerine yerlestirin.
Büyük bir tencerede kaynamis bol suda haslayin,
yarim cay bardagi haslanmis mantinin suyundan ayirin sonra süzün tepsiye alin.
kücük bir tavaya tereyagini koyup kizdirin icine bir fiske kirmizi toz biber ve
ayirdiginiz haslanmis mantinin suyunuda katip,
tepsideki mantilarin üzerine dökün.

Istege göre sarimsakli yogurtla veya sosla süslenir.
Afiyet Olsun.
Gülumse




Yogurtlu Pirinc Corbasi ( Yayla Corbasi )

malzemeler:

1 cay bardagi pirinc
2 su bardagi yogurt
1 yumurta sarisi
3 yemek kasigi un
4 su bardagi su
1 su bardagi su (yogurt icin)
1 yemek kasigi nane
tuz

üzeri icin:
tere yag
bir fiske kirmizi toz biber

yapilisi:

Tencereye 4 su bardagi suyu koyup kaynatin.
Kaynayinca suyun icine yikayip süzdügünüz pirincleri atin.
Agir ateste pirincleri pisirin.
Bir kaba 2 su bardagi yogurdu,1 su bardagi suyu,3 yemek kasigi unu,1 yumurta sarisini
koyup telle cirpin.
Pisen pirinclerin üzerine dökün kaynayana kadar devamli karistirin.
kaynayinca icine 1 kasik naneyi ve tuzunu atip ocagi kapatin.
Kücük bir tavada tereyagini eritip biraz kirmizi toz biber ekleyip,
servis yaparken corba tabaklarina döktügünüz corbalarin üzerine biraz dökün.
Afiyet Olsun
Gülumse









Kedi Dilli Pasta

malzemeler:

1 paket kedi dili
3 kutu krema (kremsanti)
2 paket keskül
1 paket tortenguss
1 paket rote grütze
1 paket vanilya
250gr.seker
su

yapilisi:

Büyükce bir kabin icine kremalari ve vanilyayi dökün mikserle çirpin,katilasana kadar.
Kedi dili bisküvileri altli üstlü süte batirip tepsiye dizin.keskülü tarifindeki gibi hazirlayin,
kedi dili büsküvilerin üzerine dökün.
visne kompostosunun suyunu süzüp visnelerini üzerine yerlestirin.
tencereye visne kompostosunu suyunu,tortenguss,la rote grützeyi 250gr.seker dökün,
suyunu ilave edip sürekli karistirarak kivami koyulasana kadar pisirin.
Sonrada visneleri üzerine dökün.
Son olarak hazirladiginiz kremayi dökün,hindistan cevizi serpistirin.
Gülumse