Gülumse




Pratik Pogaca

malzemeler:
1 bardak yogurt
1 bardak yag
1 yumurta
1 kabartma tozu
tuz
un (aldigi kadar)

ici icin:peynir

üzeri icin:1 yumurtanin sarisi


yapilisi:

Bütün malzemeleri karistirip,elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın.
Sonra yumurta büyüklügünde parcalar koparip,elinizle genişletip,
içine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın.Tepsiye dizin.
üzerlerine fircayla yumurta sarisi sürün.180 derecede pisirin.
Afiyet olsun
Gülumse


MODEL
Gülumse




malzemeler:
hamsi
un
misir unu
yag
tuz

Baliklarin kafasini koparin,icini temizleyin sonrada iyice yikayin.
Yikadiginiz baliklarin uzerine un,misir unu,tuz koyup,
saga sola sallayarak karistirin.
Tavaya yag dökün yag isininca baliklari dizin.
Baliklarin her iki yüzünü kizartin sonrada servis tabagina alin.
Afiyet Olsun
Gülumse
Karnibaharin çiçeklerini ayirip yikadiktan sonra haslamadan patates kizartir gibi az yagla agir ateste kizartirsaniz çok güzel oluyor,vitamini gitmemis oluyor servis tabagina aldiktan sonra üzerine sarimsakli yogurt dökün kirmizi pul biber serpin. afiyet olsun içine sevginizi katmayi unutmayin. Hem pratik hemde leziz.
Gülumse




Firinda Kasarli Mantar

malzemeler:
yarim kilo taze iri mantar
100gr.tereyag
100-120gr. kasar peyniri
tuz

yapilisi:
mantarlarin kabuklarini soyun.
icindeki siyah seyleride temizleyin.
yikayin kücük tepsiye dizin,tuz atin.
tereyagini kücük kücük kesip mantarlarin icine koyun.
önceden isitilmis firina koyup 10 dakika pisirin,firini kapatip,
üzerlerine kasar peyniri koyun.10 dakika kapali firinda bekletin.
Afiyet Olsun
Gülumse




malzemeler:
1 kilo dana eti
1 kilo patates(kücük)
1 orta boy sogan
1 tane sivri biber
1 kasik domates salcasi
yarim kasik biber salcasi
bir fiske kimyon
bir fiske kara biber
tuz

yapilisi:
tencereye sogani ve biberi dograyin.
yagda biraz kavurun.salcalari katin,
biraz daha kavurun.
ardindan eti katin 3-5 dakika kavurun
sonrada 1 bardak kaynar su döküp orta ateste pisirin.
kabuklarini dogradiginiz patatesleri ete katin,karistirin
ardindan 2 su bardagi kaynar su,bir fiske kimyon,
bir fiske kara biber ve tuzunu döküp,
tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin.
Afiyet Olsun
Gülumse





malzemeler:
5 tane pirasa
2 kasik limon sirkesi
3 kasik yag
2 kasik limon suyu
taze dere otu
taze maydanoz
1 fiske karabiber

yapilisi:
-5 tane pirasanin beyaz kismi 2 ye kesin.
-tavada agir ateste yarim saat kadar pisirin.
-genis bir tabaga dizin.
-kücük 1 tasa limon sirkesi,limon suyu,
incecik kiyilmismis maydanoz ve dere otu katip karistirin.
-pirasalarin üzerine dökün,biraz kara biber serpistirin.
Afiyet Olsun
Gülumse




Pratik Kolay ve Tabiiki Güzel

malzemeler:
1,5 kilo patates
1 kasik yogurt
1 kasik toz biber
1 kasik tavuk baharati
1 kasik pommes baharati
1 seker kasigi kimyon
bir fiske kara biber

yapilisi:
1 büyük tasa patetesleri dilim sekilde kesin.
bütün malzemeleri katip,tepsiye dökün.
180,de pisirin.
Afiyet Olsun
Gülumse




Tel Sehriye Corbasi
Cok piratik zamaninizi almiyor ve tabiiki güzel
malzemeler:
120gr.tel sehriye
7 su bardagi su
1 kasik domatesli soganli karisim(Basak)
1 kasik sebzeli tuzlu karisim(Basak)
yarim kasik knorr delikatess brühe
bir fiske kuru nane ve kuru dere otu

yapilisi:

Tencereye 7 su bardagi su konur,kaynatilir.
Icine bütün malzemeleri koyup karistirin.Orta ateste bisirin.
Afiyet Olsun
Gülumse

Hafif Pratik ve Güzel Salata

malzemeler:

yarim göbek salatasi
150gr.süzme yogurdu(yada yogurt)
100gr.schmand
2 yemek kasigi hazir salat yogurt
2 yemek kasigi quark
1 yemek kasigi mayonoz
1 yemek kasigi yag
kara biber,dere otu,tuz

yapilisi:

Göbek salatasini ince kesin.
icine bütün malzemeleri koyup karitirin.

qurk,schmand türkiyede olmayabilir.
onlarin yerine salata baharati katin.

Afiyet Olsun
Gülumse




Bu kurabiyeyi kizim fatma yapti.Citir güzel bir kurabiye oldu.
cafeikra.blogspot.com,da görüp yapmis.
Her ikisininde ellerine saglik.

meshur Italyan kurabiyelesi

malzemeler:
3 su bardagi un
1 su bardagi seker
125gr. tereyagi (Oda sicakliginda)
2 yumurta
kabartma tozu
bir fiske tuz
tarcin
1 su bardagi dolusu kadar kücük tavla zari buyuklugunde dogranmis
kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum, ceviz,müsli

yapilisi:

-yumurtalari kirip birinin beyazini uzerine surmek icin ayirin.
Sekeri ilave edip beyazlayip kopurene kadar cirpin.
-tereyagini ardindan un ve kabartma tozunu
katip karistirin.
-Tarcini, tuzu ve bir bardak dolusu kuru yemisi ekleyin ardindan
elinizleyogurun.
-hamuru esit iki parcaya bolup 30 cm uzunlugunda ve 5 cm genisliginde rulo yapin.
yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.
Uzerini biraz elinizle bastirip ayirdiginiz yumurta beyazindan sürüp
biraz toz seker serpistirin.
Gülumse
Gülumse




Bezelye Corbasi

malzemeler:

yarim kilo bezelye (dondurulmus)
1 orta boy sogan
1 kücük sivri biber
2 orta boy domates
1 avuc
1 cay bardagi(1 parmak eksik)pirinc
1 kasik domates salcasi
4-5 dal maydanoz
1 fiske karabiber,tuz
5 bardak sicak su

yapilisi:

-ilk önce pirinci bir tasa koyup sicak su döküp beklettim.
-sonra sogan, biber dogranir yagda kavrulur
-pembelesince 1 kasik salca ve dogranmis domatesler konur
-bir kac dakika kavrulurnca avucu ve bezelyeyi katin
kapagini kapatip 1o dakika pisirin.
-sonra maydanozu,kara biberi,tuzu ve sicak suyu katip
10 dakika daha pisirin.
-pürüzsüz hale gelinceye kadar blenderdan geçirin.
-beklettigimiz pirincide katip 10-15 dakika daha pisirip
servise hazir.
Gülumse




malzemeler:

3 tane haslanmis patates
350gr.peynir
200gr.schmand
200gr.yogurt
200gr.quark
yarim limon yada limon suyu
4-5 dis sarimsak
1 sogan
3 kasik yag
maydanoz,dereotu,tuz

yapilisi:

Haslanmis patatesleri rendeleyin
peyniri ezin
schmandi,yogurdu,quarkida katin
sogani,maydanozu incecik kiyin
tuzla dövülmüs sarimsagida ilave edin
yarim limonu sikin
yagi,dere otunu,tuzuda katin
iyice karistirin
1 saat buzdolabinda tutup servis yapin

(schmand,quark yoksa sirf 600gr.yogurt yada süzme yogurdu katin)
Gülumse




www.mormutfagim.blogspot.com,dan aldim

Malzemeler:

250 g Un
125 g $eker
1/4 litre Süt
1 paket Vanilia$ekeri
3 Yumurta
50 ml Siviyag
1 paket Kabartma tozu
1 cimcik tuz


Yapili$i:

1. Un,kabartma tozu, $eker, Vanila$ekeri ve tuz bir kaseye konur.
2. Malzemenin ortasi acilip sütü, yumurtalari, ve Siviyagi ekleyin.
3. Bütün Malzemeleri Mixer`le güzelce kari$tir, harc hazir.
4. minik 1 kepceyle tam doldurmadan biraz bos birakarak donats makinasindaki
cukurlara doldurulur
5. pistikten sonra ister pudra sekerine ister cukulataya bandirin.
Afiyet olsun
Gülumse












Kardesim özlem yapip bize getirmisti bayildim cocuklarda öyle.Aksama beyim geldiginde onada ayirmistim verdim oda bayildi bak bunu begendim özleme söyle bir tepsi yapsin bana dedi.Ben sasirdim o baskasindan bir sey istemez huyudur hele yemek...
(28 Senelik evliyim)duymadim ondan güldüm tamam söylerim yapsin dedim.Bak bundan yaparsan yerim dedi.
Özleme gülerek cemal senden bir tepsi istiyormus ona yapacakmissin dedim,
biliyorum ya sasiracagini gülüyorum.Anlamadi sasirdi neee enistemmi dedi he vallah dedim gülüstük
tamam ya o isterde ben yapmazmiyim dedi.Hadi bana tarifi ver anlat nasil yapiliyormus dedim.Bu börek böyle bir ani birakti bizde.



malzemeler:

hamuru icin:
1 kg.un
1 bardak ilik süt
yarim cay bardagi yag
1 maya
ilik su (aldigi kadar)
tuz

ici icin:
1500gr.patates
2 orta boy sogan
yarim cay bardagi yag
maydanoz
pul biber,kara biber,tuz

250gr.hashas
2 su bardagi yag

yapilisi:

Ben patesleri aksamdan haslayip kabuklarini soydum.buzdalabina koydum.ertesi gün hamuru yaptim mayalanirken icini hazirladim.
-bir tasa soyulmus patatesleri rendeleyin,soganlarida ufacik,maydanozlarida kücük dograyin sonra pul biber,kara biber,tuz ve yagi katip karistirin.
-ayri bir tasa 250 gr.hashasla 2 su bardagi yagi güzelce ezin.
baska bir tasda bütün hamur icin olan malzemeleri karistirip,elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın.yarim saat- 45 dakika kadar mayalanmaya birakin.
hamuru 6 parcaya bölün.
bir parca hamuru alip ince bir şekilde açın. açılmış hamura haşhaşlı yağdan sürün yada kasikla üzerine gezdirin.dört kata katlayin.sonra tekrar dörtde katlayin.bol unla tekrar ince acin.9 parcaya kesin.her kestiginiz parcayi tekrar biraz daha acin,inceltin.sonra ucuna patatesli icten koyun rulo halinde sarin.sonra ayni sekilde kalan diger hamurlarida yapin tepsiye dizin.(3-4 tepsi cikiyor) 180 derecede pisirin.
Afiyet Olsun
Gülumse








Göcmen yemegi diye biliriz biz Biryani.Annenem hep yapardi ondan görmüstüm.Biz seviyoruz.etle ve tavuk butlariylada yapilir.
Aslinda kolay ve harika misafiriniz geldiginde cekinmeden sunacaginiz bir yemek.

malzemeler:

800gr.tavuk gögsü
yarim kilo pirinc
150gr.tereyag
1 tatli kasigi toz biber
2 yemek kasigi nane
5 su bardagi su

yapilisi:

Tavuk butunu kusbasi etten biaz daha kücük kesiyoruz.
5 bardak suyla kestigimiz tavuk gögüslerini pisiriyoruz.
pistikden sonra süzgecten suyunu süzüyoruz,
tavukgögüslerini tepsiye diziyoruz,
tavuk suyuyla pirinci ve tuzunu katip 5 dakika kadar pisiriyoruz
ve sonra tepsiye dizdigimiz tavuklarn üzerine döküyoruz.
tereyagini tavada eritip,kizartiyoruz üzerine toz biber vesonra bir bardak sicak su koyuyoruz,
ve tavuklu pilavin üzerine döküyoruz.
son olarakta nane serpistiriyoruz.
180 derecede pisiriyoruz.

Not:Pirinci haslamadan önce Pirinci pilav yapar gibi tereyagdada kavurup öylede yapilir.
Basinda yazdigim gibi etle,tavuk buduylada yapabilirsiniz.Arzunuza göre.
Gülumse




malzemeler:
1 kg taze fasulye
2 adet kuru sogan-(yada sarimsak)arzuya göre
tereyag,tuz


yapilisi:
-Fasulyelerin tepeleri kesilir,üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz katilir yumusayana kadar haslanir.
-Haslanan fasulyeler süzgeçte süzdürülür.
-Tencereye soganlar kücük kücük dogranir tereyagda kavrulur.
-Haslanip süzülmüs fasulyeler katilir,tencerenin kapagi kapatilip tekrar kisik ateste 5-10 dakika kadar karistirmadan pisirilir.
Afiyet olsun....
Gülumse



javascript:void(0)



malzemeler:

5 ortaboy patates
3 yumurta
3 sogan
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi yag
2,5 su bardagi un
1 kabartma tozu
tuz,kara biber,kimyon

üstü icin:cörek otu,susam ( arzuya Göre)

yapilisi:

bir kaba patesler ve soganlar kücük kücük kesilir.
sonrada icine bütün malzemeler konur,
tepsiye dökülür,180 derecede pisirilir.
Afiyet Olsun
Gülumse




Cok Kolay Bir Tarif Ve Güzel
Tarifi kardesim Özlem verdi.Tesekkür ederim.

Galeta Unlu Tavuk gögsü

malzemeler:
tavuk gögsü
Galeta unu,un,tuz
yumurta
yemek yagi

yapilisi:

tavuk gögsünü ince dilimler halinde kesin.
önce una sonra cirpilmis tuzu katilmis yumurtaya bulayin.
son olarak Galeta una (Paniermehl),e bulayip kizgin yagda her iki tarafini kizartin.
Afiyet Olsun
Gülumse




malzemeler:
2 su bardagi mercimek (350gr.)
yarim kirmizi dolma biber
1 adet yesil sivri biber
3 adet domates
2 adet sogan
yarim cay bardagi zeytin yag
yarim yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi kuru dere otu
kaynar su,tuz

Yapilisi:
soganlarimizi ince ince dograyip yagda kavuruyoruz.salcalari katiyoruz.
yesil sivri biberle, kirmizi dolma biberide mikserleyiliyoruz,domatesleri dograyabildigimiz kadar kücük dogruyoruz hepsini birlikte icine katiyoruz.3-5 dakika kisik ateste pisiriyoruz.
sonra Önceden yikadigimiz mercimegi,kaynar su,nane,dereotu,tuz ilave ediyoruz. Bu sekilde yaklasik 20 dakika kaynatiyoruz.
Afiyet Olsun.
Gülumse

Gülumse
Gülumse





Dantelli kumastan dandellerini kestim.kumasa yerlestirdim,elle dikecegim.sonrada yastik yapacagim.
Gülumse






Cok piratik, kolay ve güzel.

malzemeler:
300gr yogurt
2 yumurta
1 bardak su
3 bardak un
250gr.peynir (ezilmis)
2 y.kasigi tereyag

üzeri icin; 1 cay bardagi süt,3 y.kasigi zeytinyag

yapilisi:
Bir kaseye bütün malzemeler katilir,telle güzelce cirpilir.tepsiye dökülür.
1 cay bardagi süte 3 yemek kasigi yag katilir,tepsideki cöregin üzerine dökülür.180 derecede pisirilir.
Afiyet olsun...
Gülumse



Malzemeler:
3 adet közlenmis patlican
2 adet közlenmis kirmizi dolma biber
3 adet domates
1 adet sogan
3-4 dis sarmisak
tuz,
3 yemek kasigi zeytin yagi
yarim limon

Hazirlanisi:
Közlenmis patlican ve biberleri temizleyin, küçük küçük dograyin. Domatesleri minik küpler halinde dograyin ve soganida ince ince kesin.Ezilmis sarimsaklarida ekleyin.Zeytinyağ, tuz ve limon ile tadlandırın. Iyice harmanladiktan sonra servise hazir..
Afiyet olsun....
Gülumse



Canim bir seyler istedi.evde dünden kalmis kek,imde vardi böyle bir sey yaptim güzelde oldu.Paylasmak istedim.


Malzemeler:

kek

meyveli SOS cilekli ve frenk üzümlü(Kenton)

kaltschale Erdbere (Ruf)

Puding muz aromali (Dr.Oetker)

Yapilisi:

-Keki kare kare kestim.tepsiye seyrek olarak yerlestirdim.
-muz aramoli keki tarifindeki gibi yaptim,yalniz sütü biraz eksik koydum.
keklerin üzerine döktüm.
-meyveli sosl ile kaltschale erdbeereyi birlikte 500gr.soguk su döküp karistirarak pisirdim.
-bu karisimida pudingli kekin üzerine döktüm.
Afiyet Olsun
,
Gülumse
Gülumse


Hashasli Cevizli Akitma

malzemeler:

3 yumurta

3 su bardagi süt

3,5-4 su bardagi un

1 su bardagi zeytin yagi

kabartma tozu,tuz


Yapilisi:

Bütün malzemeler katilir pütürsüz olana dek blendirdan gecilir.kizdirilmis teflon tavada orta ateste iki tarafi pembe olana dek pisirilir.

Afiyet Olsun
Gülumse

Muzlu Pasta

malzemeler:

1 tane hazir kek
keki islatmak icin;yarim cay bardagi süt ve 2 y.kasigi seker
5 tane muz
1 tane tortenguss ve 2 y.kasigi seker
3 tane kaymak (schlagsahne)
kaymak icin;5 k.süzme yogurdu,3 y.kasisigiseker,sahnefest

Yapilisi:

-süte 2 kasik seker konup karistirilir,
hazir kekin üzerine kasikla her yerine dökülür.

-kücük kücük kestiginiz muzlari hazir kekin üzerine dökülür.

-tortengussa 2 kasik seker koyup tarifindeki gibi pisirilir.muzlu kekin üzerine dökülür.

-3 tane kaymaga (schlagsahne) 3 k.seker,5 k.süzme yogurdu,1 tane sahnefest konup cirpilir.

-muzlu tortengusslu hazir kekin üzerine dökülür.