Gülumse




Gülumse
GÜZEL BIR KEK DENEMEYE DEGER

Malzemeler:

3 yumurta
3 su bardagi seker
1,5 su bardagi yemek yagi
1,5 su bardagi süt
250 gr. tereyagi
3 yemek kasigi kakao
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
500gr.un

Yapilisi:

- 1 kaseye un haric bütün malzemeler konur ( tereyag eritilip konur)

- Bu harcdan yarim su bardagi ayrilir,bir kenara konur.

- Sonra kasedeki malzemelere unuda ilave edin.

- 15 dakika 180 derecede, sonrada 150 derecede pisene dek pisirilir.

- Pisince ayirdiginiz yarim su bardagi harci üzerine dökün.

- Sonrada hindistan cevizi serpistirin.

Afiyet Olsun
Gülumse






Firinda Etli Kuru Fasulye

Malzemeler:

500gr.kuru fasulye

350gr.et ( fazlada olabilir arzunuza göre)

5 tane sivri biber

1 tane kirmizi biber ( ben koymadim)

3 tane sogan

1,250 gr. domates

2 kasik domates salcasi

1 kasik biber salcasi

Yapilisi:

-Kuru fasulyeyi aksamdan suda bekletin.

- Eti 1 kasik yagla tencerede biraz kavurun.

Sonrada üzerine 1 su bardagi kaynar su döküp kisik ateste pisirin.

- Aksamdan beklettiginiz kuru fasulyeleri 1 tencerede

5 bardak kaynar sula 15 dakika pisirin.

-Sonrada tepsiye bosaltin. (benim tepsim 23cm-35cm)

-Diger yanda biberi, sogani zeytin yagla kavurun.

-Salcalari ilave edip biraz daha kavurun.

-Domatesleride ilave edip 10 dakika pisirin.

-tepsideki kuru fasulyelarin üzerine dökün.tuzda dökün.

-önceden isitilmis firina koyup,yarim saat pisirin.

Not.Fasulye suyununu cekerse Üzerine Kaynar su ilave edin.

Afiyet Olsun
Gülumse



Dogranmis Bayat Ekmekler

Sütü katilmis hali
Hamurun bitmis hali



Ekmeklerin icini anneme verdigim icin kiyilarini ben yerdim ama buna ragmen yine biraz birikti.

Nasil degerlendiririm derken kendimce böyle bir sey yaptim.güzelde oldu.Sizinde bayat

ekmekleriniz kalirsa yapabilirsiniz tavsiye ederim.Mutlaka deneyin.


Bayat Ekmek Köftesi

Malzemeler:

300gr. bayat ekmek

1 cay bardagi yemek yagi

100gr.beyaz peynir

1 sogan

1 su bardagi kaynar süt

1 su bardagi un

maydanoz

tuz


Yapilisi:

-Bayat ekmekleri kücük kücük kesin.

-Ekmeklerin üzerine kaynar sütü dökün.elinizle karistirin.

-Bir kaseye 3 yumurta kirin telle biraz cirpin üzerine 1 cay bardagi yagi ilave edin

tekrar biraz cirpin.

-Sonra kiyilmis maydanozu, ezdiginiz beyaz peyniri, kücük kücük dogradiginiz soganlari,

unu, kabartma tozunu ve birazda tuz ilave ederek hamur yapin.

-Köfte sekli verip yagda kizartin.

Afiyet Olsun
Gülumse




Malzemeler:

1 fincan un

3 yemek kasigi yemek yagi

1 kasik biber salcasi

1 kasik domates salcasi

7-8 su bardagi su

Yapilisi:

Tencereye yag ve salcalar konur biraz kavrulur.

1 tasin icine un ve su koyulur telle karistirilir.

Tencere dökülür, tuzda eklenir kaynayana kadar telle karistirilir.

Afiyet Olsun
Gülumse
Kolay ve pratik

Malzemeler:

1kg. Un

3 su bardagi ilik Su

Maya , Tuz

Ic harci icin:

250 gr. Kiyma

3 Sogan

Maydanoz

Karabiber,Tuz

Yapilisi:

Bütün malzemeleri yogurma kabina alin kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin.

Yarim saat dinlendirin.

Soganlari kücük kücük dograyin ve az yagla pembelesinceye kadar kavurun, sonra kiymayida

katip kavurun. Ince kiyilmis maydanozlari, karabiberi, tuzu ilave edin sogumaya birakin.

Hamurdan cevizden büyük parcalar koparip elinizle yuvarlayin.Bir miktar acip icine kiymali

icten koyup katlayin ( Pogaca gibi ).

Sonrada bol yagda kizartin.

( Peynirli yada sadede yapabilirsiniz )

Afiyet Olsun
Gülumse



Sirin,Güzel Bir Bebek Yastigi

Özlem kardesime tesekkür ederim
Gülumse











Gülumse

Gülumse



Gülumse


Malzemeler:

1 tane büyükce Lahana

700 gr. Pirinc

8 tane Sogan

2 cay bardagi Yemekyagi

2 yemek kasigi biber salcasi

3 yemek kasigi domates salcasi

250 gr. Kiyma

1 tane kaynatilmis Patates

Maydanoz,Tuz,Karabiber

Yapilisi:

Pirinc önce yikanir.derin kaseye konur.

4 tane sogani tavada birkac dakika kavurun.

Kaseye pirincin üzerine dökün.

4 tane soganida kücük kücük dograyin.

Maydanozlarida kücük kücük dorayin.

salcalari,tuzu,karabiberi,yemekyagini,kiymayi katin.

Haslanmis patateside icine rendeleyin.

Hepsini karistirip ici hazirlayin.

-Lahananin tepe kismi kesilir.

Yapraklarida bicak yardiyla koparilir.

Lahananin sert damarlarini bicakla kesin.

Yapraklarin büyüklügüne göre üce, bese bölün.

Derin bir tencereye su koyup kaynatin,

kaynayan suda lahanalari 1-2 dakika bekleterek kaynatin.

Süzgecle alip cikarin,bol suyla tek tek yikayin.

Yapraklari teker teker elinize alin yada düz tabak icine alin.

Yapraklarin bir ucuna dolmalik icten koyun,kenarlarini bükün,

rulo seklinde sarin.

Tencerenin dibine sert yapraklari dizin.

Sonra sardiginiz sarmalari dizin.

Üzerine yarim cay bardagi yemek yagi gezdirin.

Yarim yemek kasigi domates salcasini bir kase suda ezerek dökün.

sarmalarin üzerine gelecek sekilde kaynamis su dökün.

Üzerine bir tabak yerlestirin.

Tencerenin Kapagini kapatip 30-40 dakika agir ateste pisirin.

Afiyet Olsun
Gülumse
Gülumse




Gülumse
Gülumse
Gülumse


Sekibeye Tesekürler
Gülumse